5 signalen dat je teveel werkt (en opgebrand raakt)

Personal life coach geeft tips om geen burnout te krijgen.Welke signalen kunnen wijzen op een naderende burn-out, zodat je best zo snel mogelijk op de pauzeknop duwt?

1. Nodeloos slapeloos
Als je ’s nachts ligt te woelen en geen verkwikkende slaap geniet, dan is dat een teken dat je teveel op je bord hebt liggen. En het is een vicieuze cirkel: als je onvoldoende slaapt door een te actieve geest, dan zal je de volgende dag nog meer vermoeid zijn.
Tip: kijk naar manieren om een aantal to do’s te delegeren en maak relaxen een deel van jouw programma.

2. Waar moet ik beginnen?
Heb je een chaotische takenlijst waar geen enkele methodiek in zit? Dan voel je je overweldigd en weet je niet waar te beginnen.
Tip: besteed elke avond 10 minuten aan het bekijken van jouw takenlijst voor de volgende dag en duid jouw prioriteiten aan zodat je al uitkijkt naar de dag van morgen.

3. Sociaal surfen
Als je te veel tijd spendeert aan Facebook, Twitter of nieuwssites, om toch maar niet aan je werk te beginnen of eraan verder te werken, dan is dat ook een teken dat je opgebrand raakt. Je begint namelijk uitstelgedrag te tonen omdat je je werk niet meer gepassioneerd doet. Zelfs mailtjes zitten aanklikken in jouw mailbox kan een manier zijn om te ontsnappen aan het échte werk. Tip: vind je passie terug.

4. Veel input, weinig output
Werk je heel hard, raken je batterijen plat, maar zie je weinig uit je handen komen? Dat wil zeggen dat de verhouding tussen input en output uit balans is. Je zou efficiënt en effectief moeten werken, zodat je meer produceert dan dat je investeert.
Tip: Neem eens afstand van je werk om een en ander te herbekijken.

5. Ervaar je nog voldoende fun?
Als je graag doet wat je doet, dan heb je meer fun dan niet-fun. Je staat enthousiast op en start vol energie en nieuwe ideeën met je werk. Je ervaart flow en krijgt zaken gedaan. Maar wanneer je niet meer kunt genieten van de meeste dagen, is het tijd om eens een ‘break’ te nemen om die passie, energie en fun terug te ervaren.

Wil je graag meer tips en concrete technieken om minder te werken én toch meer gedaan te krijgen? Lees dan het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’ en pas de revolutionaire technieken toe op je dagelijkse activiteiten.

Deel je alvast ook dit artikel met jouw netwerk?

Als coach help ik mensen om met meer zelfvertrouwen hun leven naar het volgende niveau te brengen.

Inzichten en tips deel ik graag met jou in een wekelijkse mail. Schrijf je daarom nu in via deze link:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Coaching, Time management en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.